"Wij vinden het erg belangrijk om flink in te zetten op een goede BHV-organisatie"

Arnhem / Hardenberg – Recreatiegelegenheid de Evenementenhal (met vestigingen in Hardenberg, Gorinchem en Venray) zet flink in op het goed in richten van haar BHV-organisatie. Om die organisatie op een zo goed mogelijke manier te laten functioneren, traint de organisatie regelmatig haar personeel zodat zij up-to-date zijn. De Evenementenhal heeft daarbij Tesmo als partner gevonden.

Inzetten op goed getraind personeel

Jaarlijks worden tientallen mensen van de Evenementhal getraind middels een basis BHV-training. Anderen gaan jaarlijks op voor de herhalingscursus en ook liggen er plannen om de training voor ploegleider BHV te volgen. “Wij vinden het belangrijk om in te zetten op goed getraind personeel”, zegt Eelko Helmich, die als Head of Operations verantwoordelijk is voor het BHV-beleid bij de Evenementhal in Hardenberg en Venray. “Wij werken met verschillende ploegendiensten en zowel de dag- als avondploeg moet goed getraind zijn. Daarom investeren wij hier flink in.”

Trainingen gebaseerd op wensen

De trainingen van de Evenementenhal zijn ingericht op de wensen en de risico’s die daar spelen. Dit gaat uiteraard in overleg met de Evenementenhal. “Wij konden van te voren aangeven waarop wij getraind wilden worden. Levensreddend handelen, brandje blussen en wat praktijk oefeningen zijn voor ons belangrijk. Daar wordt dan rekening mee gehouden.” Eelko Helmich kan die aanpak waarderen. “Vaak wordt BHV als een ‘moetje’ gezien en staan mensen niet te springen voor de training. Maar juist op de manier waarop Tesmo de training heeft ingericht wordt het op een leuke manier gebracht. De docent had alle tijd gaf van tevoren aan ‘je kunt vandaag niets fout doen, we zijn hier om te leren’, dat verlaagt de drempel enorm.”

Jubileum in de samenwerking; BHV-trainingen en ontruimingsplannen

Tesmo en de Evenementenhal werken al voor meer dan vijf jaar samen. Begin 2013 verzorgde Tesmo voor het eerst enkele BHV-trainingen in Venray. Daarna volgden Gorinchem en Hardenberg snel. Naast BHV-trainingen verzorgt Tesmo ook ontruimingsplannen en ontruimingsoefeningen voor de Evenementenhal. Hiervoor wordt ook een speciale rookmachine ingezet, waardoor de simulatie zeer realistisch is.

Tesmo & de Evenementenhal

 

Relatie: De Evenementenhal 

Start samenwerking: voorjaar 2013

Doelgroep: Medewerkers in de recreatie branch

Contactpersoon Tesmo: Tessa van der Waal