Tesmo nieuwsberichten

Tesmo zet zich in op Dag van de BHV!

door Tesmo

Maandag 6 november 2017 was het de jaarlijkse Dag van de BHV. In het kader van deze dag organiseerde Tesmo kosteloos een leerzame dag op een basisschool in Elburg.

Ongeveer 20-25 leerlingen van de groepen 8 van Basisschool De Agnietenschool uit Elburg gingen deze dag actief aan de slag om te leren reanimeren. Samen met een professionele EHBO-docent gingen de leerlingen in het kader van de Dag van de BHV kennismaken met EHBO en reanimatie.

Steeds vaker blijkt dat mensen onvoldoende getraind zijn om te kunnen reanimeren en voldoende bereid zijn om te reanimeren. Dit kan onder andere komen door vertrouwen. De basis, zoals met alles, ligt bij kinderen. Kinderen kun je al heel goed eerste hulp laten verlenen en dit legt de basis voor de toekomst. Daarom gaf Tesmo leerlingen van de Agenietenschool reanimatielessen.

De hele school werd betrokken bij deze speciale dag. In de ochtend werd gestart met een EHBO quiz voor kinderen van groep 3 tot en met 8. Met speciale stemkastjes kunnen zij actief aan de quiz meedoen. Een zeer interactieve manier om al iets te leren over EHBO. Na deze quiz kregen leerlingen van de groepen 8 reanimatielessen en gingen zij actief reanimeren. De leerlingen leren waarom reanimatie zo belangrijk is en krijgen een eerste instructie hoe ze met een AED overweg kunnen gaan. Het reanimeren deden zij op kinderpoppen. De kinderen hebben aan het eind van deze dag meer zelfvertrouwen wat betreft het handelen bij een calamiteit. Een zeer geslaagde dag!

 

Deel dit nieuws via:

Uitgelicht / meest gelezen

 1. Tesmo stelt Coronaprotocol op

  Naar aanleiding van de persconferentie van 6 mei 2020 is het de verwachting dat bijeenkomsten in kleine groepen vanaf juni weer kunnen plaatsvinden. Dat wil dus zeggen dat wij onze BHV-trainingen weer kunnen verzorgen. Tesmo wil alle opleidingen natuurlijk zo veilig mogelijk aanbieden en heeft daarom twee verschillende scenario’s uitgewerkt. Lees verder...

 2. Een derde van bedrijven voldoet aan Arbo wetgeving

  Slechts een derde van de bedrijven in ons land voldoet aan de volledige Arbowetgeving. Dat blijkt uit een onderzoek van de Inspectie SZW. Hoewel het percentage erg laag is, zit er wel een kleine stijging in ten opzichte van de afgelopen jaren. Lees verder...

 3. Rode Kruis wil reanimatielessen aan onderwijs toevoegen

  Als het aan het Rode Kruis ligt, krijgen alle leerlingen van het middelbaar onderwijs voortaan EHBO-lessen. De hulporganisatie is samen met de artsengroep Schok en Pomp op de eigen website een petitie gestart om die wens ook gerealiseerd te krijgen. Lees verder...

 4. Aantal AED-apparaten in Nederland stijgt

  Er zijn steeds meer Automatische Externe Defibrillators (AED) aanwezig in Nederland. De Hartstichting publiceerde nieuwe cijfers voor de AED en daaruit blijkt dat er inmiddels bijna 18.000 apparaten staan geregistreerd. Dit is een stijging van ongeveer 45 procent ten opzichte van vorig jaar.
  Lees verder...

Direct contact

email Mail door

Download brochure

Print

088 - 008 83 21