Tesmo nieuwsberichten

Tesmo stelt Coronaprotocol op

door Tesmo

Naar aanleiding van de persconferentie van 6 mei 2020 is het de verwachting dat bijeenkomsten in kleine groepen vanaf juni weer kunnen plaatsvinden. Dat wil dus zeggen dat wij onze BHV-trainingen weer kunnen verzorgen. Tesmo wil alle opleidingen natuurlijk zo veilig mogelijk aanbieden en heeft daarom twee verschillende scenario’s uitgewerkt. Dit protocol is opgesteld nadat de Brancheorganisatie BVBN, het Rode Kruis, het Oranje Kruis, het NIBHV en de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR) een samenwerking gestart ten behoeve van een branche breed protocol om tijdens de Coronacrisis doorgang te kunnen geven aan de BHV-opleidingen.

Twee scenario's

Tesmo heeft reeds twee scenario’s opgesteld.

 • Scenario 1: Er is een passende ruimte beschikbaar op locatie;
  Een BHV-opleiding of training kan op locatie door gaan als de opdrachtgever een passende ruimte ter beschikking heeft van minimaal 7m² per cursist én trainer en voorziet in de maatregelen welke gesteld zijn volgens het RIVM en de voorwaarden gesteld door Tesmo.   

 • Scenario 2: Er is geen passende ruimte beschikbaar op locatie. 
  Wanneer een opdrachtgever niet aan de gestelde voorwaarden kan voldoen wegens een niet passende ruimte op locatie, zijn de volgende scenario’s mogelijk: 
  Scenario 2.1: Tesmo verzorgt de training tegen meerprijs inclusief koffie en lunch arrangement op eigen locatie in Arnhem. 
  Scenario 2.2: Het aantal cursisten wordt teruggebracht naar de hoeveelheid wat is toegestaan op locatie van de opdrachtgever.  

   

Volledige protocol

Wij zullen per opdrachtgever de mogelijkheden binnen de beide scenario’s bespreken en maatwerk leveren.  Het volledige protocol kunt u hier lezen.

 

Schrijf u nu in voor een BHV-training

Bekijk nu ons aanbod aan BHV-opleidingen. U kunt zich direct inschrijven voor verschillende opleidingen.

 

Uitgelicht / meest gelezen

 1. Tesmo stelt Coronaprotocol op

  Naar aanleiding van de persconferentie van 6 mei 2020 is het de verwachting dat bijeenkomsten in kleine groepen vanaf juni weer kunnen plaatsvinden. Dat wil dus zeggen dat wij onze BHV-trainingen weer kunnen verzorgen. Tesmo wil alle opleidingen natuurlijk zo veilig mogelijk aanbieden en heeft daarom twee verschillende scenario’s uitgewerkt. Lees verder...

 2. Een derde van bedrijven voldoet aan Arbo wetgeving

  Slechts een derde van de bedrijven in ons land voldoet aan de volledige Arbowetgeving. Dat blijkt uit een onderzoek van de Inspectie SZW. Hoewel het percentage erg laag is, zit er wel een kleine stijging in ten opzichte van de afgelopen jaren. Lees verder...

 3. Rode Kruis wil reanimatielessen aan onderwijs toevoegen

  Als het aan het Rode Kruis ligt, krijgen alle leerlingen van het middelbaar onderwijs voortaan EHBO-lessen. De hulporganisatie is samen met de artsengroep Schok en Pomp op de eigen website een petitie gestart om die wens ook gerealiseerd te krijgen. Lees verder...

 4. Aantal AED-apparaten in Nederland stijgt

  Er zijn steeds meer Automatische Externe Defibrillators (AED) aanwezig in Nederland. De Hartstichting publiceerde nieuwe cijfers voor de AED en daaruit blijkt dat er inmiddels bijna 18.000 apparaten staan geregistreerd. Dit is een stijging van ongeveer 45 procent ten opzichte van vorig jaar.
  Lees verder...

Direct contact

email Mail door

Download brochure

Print

088 - 008 83 21