Tesmo nieuwsberichten

E-learning BHV-trainingen gaat wijzigen!

door Tesmo

De BHV-lesstof van Tesmo wordt in een nieuw jasje gestoken. Voorheen bestond de lesstof uit 1 cursus met 11 grote hoofdstukken; 6 theorie hoofdstukken en 5 bijbehorende toetsen. Dat gaat veranderen! De nieuwe lesstof is opgedeeld in kleine op zichzelf staande brokjes lesstof, oftewel eBits.

Wat zijn de voordelen?

 • Meer gebruikersgemak voor de cursist doordat de lesstof per klein deeltje kan worden doorlopen, herhaald of nageslagen in plaats van grote hoofdstukken.
 • Specifieke onderdelen kunnen direct getoetst worden.
 • De lesstof kan “vraag gerichter” doorlopen worden.
 • Meer keuzevrijheid voor cursisten.
 • Maatwerk voor organisatie mogelijk.

Train volgens scenario’s

Scenario based learning is leuk en spreekt tot de verbeelding. Dat zijn de ervaringen welke we hebben opgedaan. Elk scenario start met een situatieschets waarin de cursist kort de situatie krijgt uitgelegd en zijn rol binnen het scenario duidelijk wordt gemaakt. Vervolgens wordt de cursist stap voor stap door het scenario geleid. De cursist wordt op cruciale momenten gevraagd een beslissing te nemen. Met behulp van feedback wordt hierop bijgestuurd.
 

Op dit moment zijn de volgende 3 scenario’s beschikbaar:
 

 • Bedrijfshulpverlening op kantoor
  Er is brand op kantoor uitgebroken, deze moet gemeld en geblust worden. Tevens moet de ontruiming in werking gezet worden.
 • Eerste hulp bij ongevallen op kantoor
  Een collega wordt onwel en je wordt gevraagd te alarmeren en eerste hulp te verlenen.
 • De kleine Vliegenier – brand op een basisschool
  Er breekt een brand uit op een basisschool. Je bent de bhv’ er en moet volgens de regels alarmeren en ontruimen.

Het aanbod blijft ieder jaar groeien zodat er altijd nieuw materiaal is om in te zetten voor de klanten.

Hoe merkt u wat van de scenario’s?

Tesmo kan samen met u een selectie maken uit het aanbod. Deze selectie is altijd verschillend en kan dus maatwerk opleveren. Informeer naar de mogelijkheden!

Uitgelicht / meest gelezen

 1. Tesmo stelt Coronaprotocol op

  Naar aanleiding van de persconferentie van 6 mei 2020 is het de verwachting dat bijeenkomsten in kleine groepen vanaf juni weer kunnen plaatsvinden. Dat wil dus zeggen dat wij onze BHV-trainingen weer kunnen verzorgen. Tesmo wil alle opleidingen natuurlijk zo veilig mogelijk aanbieden en heeft daarom twee verschillende scenario’s uitgewerkt. Lees verder...

 2. Een derde van bedrijven voldoet aan Arbo wetgeving

  Slechts een derde van de bedrijven in ons land voldoet aan de volledige Arbowetgeving. Dat blijkt uit een onderzoek van de Inspectie SZW. Hoewel het percentage erg laag is, zit er wel een kleine stijging in ten opzichte van de afgelopen jaren. Lees verder...

 3. Rode Kruis wil reanimatielessen aan onderwijs toevoegen

  Als het aan het Rode Kruis ligt, krijgen alle leerlingen van het middelbaar onderwijs voortaan EHBO-lessen. De hulporganisatie is samen met de artsengroep Schok en Pomp op de eigen website een petitie gestart om die wens ook gerealiseerd te krijgen. Lees verder...

 4. Aantal AED-apparaten in Nederland stijgt

  Er zijn steeds meer Automatische Externe Defibrillators (AED) aanwezig in Nederland. De Hartstichting publiceerde nieuwe cijfers voor de AED en daaruit blijkt dat er inmiddels bijna 18.000 apparaten staan geregistreerd. Dit is een stijging van ongeveer 45 procent ten opzichte van vorig jaar.
  Lees verder...

Direct contact

email Mail door

Download brochure

Print

088 - 008 83 21