Tesmo nieuwsberichten

Brancheprotocol voor BHV-opleidingen gepubliceerd

Het Nederlands Instituut voor bedrijfshulpverlening (NIBHV), Het Oranje Kruis, het Rode Kruis, de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR) en de Branchevereniging Bedrijfshulpverlening Nederland (BVBN) hebben gezamenlijk een protocol gepubliceerd om BHV-, EHBO-, reanimatie- en overige veiligheidscursussen te geven volgens de nieuwe richtlijnen van het RIVM. Het reeds opgestelde Tesmo protocol sluit hier naadloos op aan.

De betrokken partijen geven hiermee invulling aan de richtlijnen in de ‘nieuwe anderhalvemetermaatschappij’, die is ingesteld wegens het Coronavirus. De doelstelling van dit gezamenlijke protocol is om veilig te kunnen herstarten met het de veiligheidsopleidingen.
 

Tesmo protocol sluit aan

Het onlangs opgestelde protocol dat Tesmo zelf al had opgesteld, sluit helemaal aan op het gezamenlijke protocol. Met dat protocol beschrijft Tesmo hoe het de BHV-trainingen verzorgt op een zo veilig mogelijke manier, door middel van twee scenario's.

 

Schrijf u nu in voor een BHV-training

Aan de hand van de verschillende protocollen kunnen onze BHV-trainingen veilig doorgang vinden. Bekijk nu ons aanbod aan BHV-opleidingen. U kunt zich direct inschrijven voor verschillende opleidingen.

 

Lees het gezamenlijke protocol

U kunt via deze link het volledige branche-protocol lezen. 

Uitgelicht / meest gelezen

 1. Tesmo stelt Coronaprotocol op

  Naar aanleiding van de persconferentie van 6 mei 2020 is het de verwachting dat bijeenkomsten in kleine groepen vanaf juni weer kunnen plaatsvinden. Dat wil dus zeggen dat wij onze BHV-trainingen weer kunnen verzorgen. Tesmo wil alle opleidingen natuurlijk zo veilig mogelijk aanbieden en heeft daarom twee verschillende scenario’s uitgewerkt. Lees verder...

 2. Een derde van bedrijven voldoet aan Arbo wetgeving

  Slechts een derde van de bedrijven in ons land voldoet aan de volledige Arbowetgeving. Dat blijkt uit een onderzoek van de Inspectie SZW. Hoewel het percentage erg laag is, zit er wel een kleine stijging in ten opzichte van de afgelopen jaren. Lees verder...

 3. Rode Kruis wil reanimatielessen aan onderwijs toevoegen

  Als het aan het Rode Kruis ligt, krijgen alle leerlingen van het middelbaar onderwijs voortaan EHBO-lessen. De hulporganisatie is samen met de artsengroep Schok en Pomp op de eigen website een petitie gestart om die wens ook gerealiseerd te krijgen. Lees verder...

 4. Aantal AED-apparaten in Nederland stijgt

  Er zijn steeds meer Automatische Externe Defibrillators (AED) aanwezig in Nederland. De Hartstichting publiceerde nieuwe cijfers voor de AED en daaruit blijkt dat er inmiddels bijna 18.000 apparaten staan geregistreerd. Dit is een stijging van ongeveer 45 procent ten opzichte van vorig jaar.
  Lees verder...

Direct contact

email Mail door

Download brochure

Print

088 - 008 83 21