Brafon, Obex en Tesmo:
Samen Sterk in Integrale (Brand)Veiligheid

 

De historie van Brafon, Obex en Tesmo gaat terug naar 2004, het jaar waarin Obex werd opgericht. De visie van Obex was om vanuit een totaalvisie (bouwkundig, installatietechnisch, organisatorisch), een totaalpakket aan opleidingen en adviesdiensten te ontwikkelen. Het resulteerde in de eerste projecten van het opstellen van een Programma van Eisen (PvE) voor een brandmeldinstallatie, tot en met de eerste cursussen. Dit ging stap voor stap. Alles draait immers om kwaliteit en die gedachte heeft er o.a. in geresulteerd dat Obex ondertussen de grootste brandveiligheidsopleider is in Nederland. Duizenden cursisten hebben inmiddels al een certificaat van Obex mogen ontvangen. 

Ontstaan van Tesmo

Omdat Obex steeds meer vragen kreeg om ook de organisatorische kant van brandveiligheid uit te voeren, is Tesmo in het leven geroepen. Tesmo is op gericht in 2010 en verzorgt tientallen BHV-cursussen per jaar, maar voert ook de beheerderstaken aan een brandmeldinstallatie uit. De keuze voor een apart bedrijf is bewust genomen, omdat bijvoorbeeld BHV veel verder gaat dan alleen brandveiligheid. Door deze focus kan Tesmo de juiste kwaliteit leveren. Inmiddels levert Tesmo een breed pakket aan BHV-trainingen aan.

Ontstaan van Brafon Brandveiligheidsmanagement

Obex en Tesmo bleven groeien en daardoor werden de projecten steeds complexer en groter. Het resulteerde in 2013 in de oprichting van Brafon Brandveiligheidsmanagement. Brafon is hét aanspreekpunt voor brandveiligheid voor ondernemers en organisaties. Brafon zet o.a. brandveiligheidsonderzoeken om in een compleet brandveiligheidsplan. Uw organisatie wordt volledig op de aanwezige risico’s ingericht en Brafon kan u hierin volledig ondersteunen.

Integrale veiligheidskennisketen

Door de oprichting van Brafon is er een integrale veiligheidskennisketen ontstaan:

  • Brafon is gespecialiseerd in (brand)veiligheids- en projectmanagement
  • Obex is gespecialiseerd in opleidingen op het gebied van bouwkundige en installatietechnische (brand)veiligheid
  • Tesmo is gespecialiseerd in advisering, inspecties en opleidingen op het vlak van organisatorische (brand)veiligheid, zoals beheerderstaken en BHV.
     

Bij Brafon, Obex en Tesmo werken ca. 25 mensen. De kracht van onze medewerkers is dat zij naast hun eigen specialisme ook worden ingezet voor andere gerelateerde zaken. Juist op deze wijze kunnen wij onze klanten een enorme flexibiliteit aanbieden en denkt iedere medewerker vanuit een integrale benadering. 

De drie bedrijven samen

 

Brafon
Obex
Tesmo