Beheerderstaken aan een Brandmeldinstallatie

 


Bij iedere brandmeld- en ontruimingsinstallatie is het wettelijk verplicht dat naast het vereiste jaarlijkse onderhoud, de installatie ook maandelijks wordt gecontroleerd, waarbij de 4-maandelijkse controles uitgebreider zijn. 

Soms worden deze beheerderstaken (voorheen Opgeleid Persoon) zelf uitgevoerd, nadat ondernemers de beheerderscursus brandmeldinstallaties hebben gevolgd. Steeds vaker worden beheerderstaken echter aan Tesmo uitbesteed. Dit omdat wij ons helemaal gespecialiseerd hebben in het uitvoeren van beheerderstaken. Hierdoor kunnen wij een zeer hoge kwaliteit tegen een scherp tarief leveren.

De voordelen op een rijtje:

 • Scherpe prijsstelling en hoge kwaliteit
 • Combinatie met 1e lijns brandveiligheidscontrole en gebruikersinstructie
 • Iedere installatie wordt (ook) beheerd in een online logboek
 • Uitstekende klanttevredenheid door hoge kwaliteit
 • Brandveiligheidsbewustzijn wordt verhoogd
 • Wij kunnen alle merken brandmeldinstallaties beheren
 • Kostenbesparing en continuïteit 

Meerjarencontract: Scherpe prijsstelling en hoge kwaliteit

Omdat beheerderstaken voor Tesmo core-business is, kunnen wij onze bedrijfsprocessen maximaal afstemmen op het effectief plannen en kwalitatief uitvoeren van de beheerderstaken. Tesmo heeft hiervoor onder meer flink geïnvesteerd in een professionele planningstool en de werkzaamheden worden uitgevoerd door gekwalificeerde specialisten. Wij zijn helemaal ingericht om binnen de beschikbare tijd, het maximale rendement er uit te halen, zowel in het aantal bezoeken, als de kwaliteit. Hierdoor zijn wij in staat om voor zeer interessante prijzen en een uitstekende kwaliteit de beheerderstaken uit te voeren. En al helemaal als Tesmo samen met u een meerjarencontract afsluit. Tesmo kan u voor langere tijd ontzorgen, tegen een zeer scherp tarief. Een veel gehoorde uitspraak van onze klanten is "Voor deze kosten en geleverde kwaliteit kunnen wij het beter uitbesteden aan Tesmo”.

Combinatie met 1e lijns brandveiligheidscontrole en gebruikersinstructie

Vanuit onze achtergrond als (brand)veiligheidsadviseur kijken wij met andere integrale ogen naar een brandmeldinstallatie. Als extra dienst kunnen wij ook een 1e lijns controle uitvoeren waarbij wij ook kijken naar blusmiddelen, brandwerende scheidingen, vluchtwegen,noodverlichting, aankleding, versiering, etc. Tevens kunnen wij ook regelmatig een gebruikersinstructie verzorgen voor bestaand en nieuw personeel. Naast de extra veiligheidsvoordelen heeft dit ook een positieve invloed op het beveiligingsbewustzijn van uw organisatie. Tevens kunnen wij ook regelmatig een gebruikersinstructie verzorgen voor bestaand en nieuw personeel.
 

Merkonafhankelijk op gebied van brandmeldinstallaties

Wij hebben ervaring met alle merken brandmeldinstallaties en kunnen dus voor al uw installaties de beheerderstaken uitvoeren

Een enorm voordeel van onze werkwijze en maandelijkse bezoeken, is dat het brandbeveiligingsbewustzijn flink toeneemt. Onze klanten stellen het erg op prijs als wij hen (blijven) attenderen op verschillende (brand)onveilige situaties. 

Wij hebben in eigen beheer een digitaal logboek ontwikkeld, waardoor u altijd real-time inzicht heeft in de status van het beheer van de brandmeldinstallatie. Bij eventuele afwijkende situaties wordt u pro-actief per email geïnformeerd. 

Voordelen:

 • Actueel inzicht in de status van de beheerderstaken
 • Heeft u meerdere gebouwen dan kunt eenvoudig ieder gebouw selecteren
 • Overzicht is eenvoudig om te zetten naar excel
 • U kunt zelf alles filteren m.b.t. afwijkingen en prioriteit.

 

 


Landelijke dekking

Tesmo beheert honderden locaties door heel Nederland. Van Groningen tot Vlissingen en van Den Helder tot en met Maastricht. Een extra locatie inplannen en bezoeken is voor Tesmo geen uitdaging. Er is namelijk toch al iemand in de buurt en daarmee is Tesmo voor u een interessante partner om een samenwerking mee aan te gaan. 

Kostenbesparing en continuïteit

Door de beheerderstaken uit te besteden bespaart u een heleboel ‘onzichtbare’ kosten. U hoeft bijvoorbeeld uw eigen personeel niet op te leiden tot beheerder. Omdat beheerderstaken voor ons dagelijkse kost is, kunnen wij dit met een hoge kwaliteit sneller uitvoeren dan medewerkers die dit één keer per maand doen. Verder is de continuïteit altijd gegarandeerd als wij de Beheerderstaken uitvoeren bij u.

Uitstekende klanttevredenheid door hoge kwaliteit

Onze controles worden door onze klanten als een toegevoegde waarde erkent i.p.v. een opgelegde verplichting. Wij geven o.a. tips over het bedienen van de brandmeldinstallatie, invullen van het logboek etc. Wij leggen ook het belang van deze controles uit. Tevens voeren wij ook 1e-lijns brandveiligheidscontroles uit. Dit alles resulteert in uitstekende beoordelingen door onze klanten. Zo voeren wij onder andere de beheerderstaken bij de ING kantoren uit.
 

Uniek logboek dat altijd in te zien is

Elke brandmeldinstallatie, waar Tesmo maandelijks de beheerderstaken uitvoert, is voorzien van een unieke sticker met QR-code. Hierdoor kunt u op een snelle manier het digitale logboek inzien. Maar ook via een eigen URL kunt u altijd het logboek bereiken. Het logboek is volledig ontwikkeld en bij eventuele afwijkende situaties worden gebruikers pro-actief per e-mail geïnformeerd.


Opleiding Beheerder Brandmeldinstallatie

Naast het uitvoeren van de beheerderstaken aan een brandmeldinstallatie, verzorgt Tesmo samen met zusterbedrijf Obex ook opleidingen voor het beheren van brandmeldinstallaties. Deze 2-daagse opleiding is lekker praktisch en interactief.

Lees hier meer informatie over de 2-daagse opleiding Beheerder Brandmeldinstallatie.

Informatie / Offerte aanvragen

Wilt u meer informatie of wilt u een concrete offerte ontvangen? Neem dan contact met ons op. U kunt het contactformulier onderaan deze pagina invullen of een e-mail sturen naar info@tesmo.nl